Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2003 13:06

Airbus : 43 αεροσκάφη για την Indian Airlines αξίας 2,1 δισ. δολ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Πιερ Ραφαρέν υποστήριξε ότι η Airbus κέρδισε τη «μάχη» με την Boeing, για την παραγγελία 43 επιβατικών αεροσκαφών από την Indian Airlines, αξίας 2,1 δισ. δολ., μετέδωσε το BBC.

Η σχέση μεταξύ Airbus και Ινδίας, είναι κάτι περισσότερο από εμπορική, αφού περιλαμβάνει και πλήρη συνεργασία σε βιομηχανικό επίπεδο.

«Οι ινδικές αερογραμμές επέλεξαν την Airbus για την προμήθεια 43 αεροσκαφών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γάλλου πρωθυπουργού, ο οποίος συμπλήρωσε : «Ελπίζω ότι αυτή η επιλογή να πάρει επίσημη μορφή και εγγράφως».

Τον Ιανουάριο η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία, η οποία βρισκόταν κατά πολύ πίσω από την ανταγωνίστριά της αμερικανική Boeing, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Η Indian Airlines, την οποία η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να εκσυγχρονίσει και να ιδιωτικοποιήσει, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, η οποία έχει ήδη 41 αεροσκάφη τύπου Airbus.

Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει την τελική της έγκριση για τη συμφωνία μεταξύ των ινδικών αεροπορικών αερογραμμών και της Airbus.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Airbus βρισκόταν στο στάδιο των συνομιλιών με την κρατική εταιρεία της Ινδίας, Hindustan Aeronautics Limited (HAL), για να την προμηθεύσει τμήματα για τα αεροσκάφη. Η HAL κατασκευάζει τις πόρτες για τα Airbus A-320.

ΠΗΓΗ : BBC