Αθήνα, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2013 - 30.06.2013 της Ανώνυμης Εταιρείας ΣΙΔΜΑ Α.Ε. (εφεξής η "Εταιρεία"), κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α., η Εταιρεία γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της μεταφέρθηκε στην κατηγορία Επιτήρησης, την 10.4.2012 σύμφωνα με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2011 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.
Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6 παρ. 1,4 και 6 του κανονισμού του ΧΑ οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται στην παράγραφο 4 περιπτώσεις (α), (β), (γ), μετά από αίτηση του εκδότη και με βάση τις οικονομικές καταστάσεις κάθε ημερολογιακού εξαμήνου.
Παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση στην Ευρώπη, τις επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες της Ελληνικής Οικονομίας και το αρνητικό κλίμα της Αγοράς, οι πωλήσεις του Ομίλου ΣΙΔΜΑ κυμάνθηκαν στα επίπεδα της περσινής χρονιάς, ενώ τα οικονομικά του μεγέθη βελτιώθηκαν σημαντικά. Η στρατηγική της Διοίκησης του Ομίλου, που τέθηκε σταδιακά σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια των προηγουμένων ετών και αφορούσε στη συνεχή μείωση του λειτουργικού και χρηματοοικονομικού κόστους των εταιριών του, περιόρισε σημαντικά τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης όπως αυτές απεικονίστηκαν στα αποτελέσματα τους.
Η Διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί τις εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον και αξιολογεί τα δεδομένα. Στο άμεσο μέλλον, και για όσο χρονικό διάστημα η οικονομική δραστηριότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, η πολιτική της ΣΙΔΜΑ είναι να διατηρεί ισχυρή την παρουσία της στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενη την όποια ανάπτυξη προέλθει από τα Βαλκάνια. Σήμερα η συνεισφορά των θυγατρικών των Βαλκανίων, στον κύκλο εργασιών του Ομίλου, ανέρχεται στο 36% επί του συνόλου.
Ταυτόχρονα συνεχίζει να δίνει έμφαση στον εναρμονισμό της κοστολογικής της δομής με τα αναμενόμενα έσοδα και στη διατήρηση της ρευστότητας της μέσω της μείωσης της πίστωσης προς τους πελάτες της. Με τον τρόπο αυτό η ΣΙΔΜΑ περιορίζει επίσης σημαντικά τον κίνδυνο επισφαλειών.