Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2003 19:00

«Κοινωνία της Πληροφορίας»: Εως το τέλος του 2003 έργα 1.336 εκ. ευρώ

Σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ) ο αρμόδιος υπουργός Ν. Χριστοδουλάκης παρουσίασε τα μέτρα για την επιτάχυνση της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Τα μέτρα συνοψίζονται σε ένα Crash προγράμμα, το οποίο υιοθετεί μια νέα φιλοσοφία για την διοίκηση υλοποίησης των έργων.

Ειδικότερα, 162 έργα συνολικού προϋπολογισμού 582 εκ. ευρώ περιλαμβάνονται στο CRASH πρόγραμμα. Εως το τέλος του 2003 τα ενταγμένα για χρηματοδότηση έργα προϋπολογισμού 1.336 εκ. ευρώ θα αντιστοιχούν στο 47% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» ανέρχεται σε 2.839 εκ. ευρώ. Εως σήμερα έχουν εγκριθεί 30.543 έργα προϋπολογισμού 754 εκ. ευρώ.

Ο υπουργός, τέλος, ανακοίνωσε δράση κινητοποίησης πολιτών για ενεργό συμμετοχή στην υλοποίηση της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» μέσω του δικτύου των e-Ακτιβιστών.