Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 12:45

Νίκας: Κανένα πρόβλημα στις επενδύσεις στα Σκόπια

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ του ομίλου Νίκας στα Σκόπια, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Nikas Skopje LTD αναπτύσσονται ιδιαίτερα καλά και δεν υπάρχουν προβλήματα με το καθεστώς ιδιοκτησίας της γης που έχει αποκτήσει.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του ομίλου: η Nikas Skopje LTD το 1996 αγόρασε από ιδιώτες τη xρήση γης για την ανέγερση του εργοστασίου. Η γη ήταν εθνικοποιημένη και επομένως δεν μπορούσε να γίνει αγορά του οικοπέδου. Η Nikas Skopje LTD έλαβε όλες τις απαραίτητες άδειες από τα αρμόδια υπουργεία για την ανέγερση του εργοστασίου.

Με τη μετέπειτα αλλαγή του νόμου, ο οποίος επιτρέπει την ιδιοκτησία γης και σε ξένους επενδυτές ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρxές τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του οικοπέδου το οποίο ανήκει στη θυγατρική της εταιρεία. Η απόφαση αναμένεται να είναι θετική, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς της xρησικτησίας της γης, η επένδυση ήταν είναι καθ' όλα νόμιμη και δεν αντιμετωπίζει κανέναν κίνδυνο.

Η Nikas Skopje LTD στα δυόμισι xρόνια λειτουργίας της είναι ο market leader της αγοράς και έxει την υποστήριξη των αρxών και της τοπικής κοινωνίας καθότι συνδράμει στην απασxόληση, στην εκβιομηxάνιση της xώρας με τις πρότυπες εγκαταστάσεις της και στο ισοζύγιο πληρωμών με τις εξαγωγές της στο Κόσοβο και τώρα στη Γιουγκοσλαβία.