Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2003 11:43

Στη χώρα μας επεκτείνει τις δραστηριότητές της η Microsoft Business Solutions

Την παρουσία της στην Ελλάδα εγκαινιάζει η Microsoft Business Solutions επεκτείνοντας τις παγκόσμιες δραστηριότητές της. Η ελληνική παρουσία της Microsoft Business Solutions, που αποτελεί την πρώτη επέκταση από τον προηγούμενο Ιούλιο, όταν η Microsoft Corp. εξαγόρασε τη Navision a/s, θα ενταχθεί στη Microsoft Hellas.

Αξιοποιώντας τις υπάρχουσες συνέργειες, η Microsoft Business Solutions σχεδιάζει να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους πελάτες, τους συνεργάτες και τους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (ISVs) σε όλη την Ελλάδα.

Η επέκταση αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, εντάσσεται στο στόχο της Microsoft Business Solutions να αποκτήσει φυσική παρουσία σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιείται σε μια σημαντική χρονική συγκυρία για τον κλάδο της πληροφορικής στην Ελλάδα, καθώς πρόσφατα έλαβε ένα σημαντικό ποσό από τα διαρθρωτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέρος του οποίου προορίζεται για την εγχώρια βιομηχανία πληροφορικής.

«Θεωρώ κάθε επέκταση ως ένα σημαντικό βήμα στη συνεχή προσπάθεια της Microsoft Business Solutions να προσφέρει υπηρεσίες και τεχνολογίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες και συνεργάτες μας διεθνώς, και η απόφαση του τμήματος αυτού να επεκταθεί στην ελληνική αγορά θα αποτελέσει μια αξιόλογη προσθήκη στις ήδη υπάρχουσες επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ροντήρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Hellas.

Ξεκινώντας από το καλοκαίρι, οι επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους στην Ελλάδα θα έχουν πρόσβαση σε μια ελληνική έκδοση του Microsoft Business Solutions–Navision 3.60 απόλυτα προσαρμοσμένη στα τοπικά δεδομένα. Η Microsoft Business Solutions–Navision (παλαιότερα γνωστή ως Attain) είναι μια ολοκληρωμένη λύση επιχειρηματικής διοίκησης που συνοδεύεται από αποδεδειγμένα εχέγγυα αποδοτικότητας κόστους, γρήγορης και εύκολης υλοποίησης.

Στο μέλλον, η Microsoft Business Solutions θα προσφέρει στις επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους στην Ελλάδα μια πιο διευρυμένη επιλογή τεχνολογιών και υπηρεσιών, σχεδιασμένων έτσι ώστε να τις βοηθούν να ενσωματώνουν, να αυτοματοποιούν και να συγκεντρώνουν στοιχεία της επαγγελματικής τους δραστηριότητας που στο παρελθόν δεν ήταν συμβατά.

Η Microsoft Business Solutions είναι τμήμα της Microsoft και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών εφαρμογών, σχεδιασμένων έτσι ώστε να βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επιτύχουν καλύτερη σύνδεση με τους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Microsoft Business Solutions μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.microsoft.com/businesssolutions/ .