Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2003 10:40

Απάντηση της Intersat στο δ.σ. του Χ.Α.

Σε απάντηση της από 14/02/2003 επιστολής του Χ.Α. η εταιρία ΙΝΤΕΡΣΑΤ Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα τα εξής:

«O κύκλος εργασιών της εταιρίας για τη χρήση 2002 θα ανέλθει στα 250.000 ευρώ σε σχέση με το 2001 που ο ανήλθε σε 1.073.000 ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2002 θα ανέλθει στα 5.987.390 ευρώ σε σχέση με το 2001 που ήταν 3.540.757 ευρώ. Ο κύκλος εργασιών που προαναφέραμε αφορά πωλήσεις προς τρίτους και μόνο.

-Το ύψος των οφειλών μας προς το Δημόσιο μετά το πέρας του φορολογικού ελέγχου που διενεργήθηκε για τις περιόδους 1993 έως και 2002 ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

-Οι οφειλές προς το ΙΚΑ ανέρχονται στο ποσό των 440.000 ευρώ.

-Οι οφειλές προς τις τράπεζες ανέρχονται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ.

-Είναι γνωστό ότι στην INTERSAT ανήκει το παλαιό εργοστάσιο του BOTRIS στα Σεπόλια. Το εργοστάσιο αυτό εβρίσκετο σε μία γηπεδική έκταση 13.500 μέτρων. Ο ΟΣΚ ( Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ) με την υπ. Αριθ.1049075/5020/0010/1999 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας απαλλοτρίωσε την έκταση αυτή. Με την αιθ. 1749 / 2002 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών προσδιορίσθηκε η τιμή απαλλοτρίωσης τόσο της γης όσο και των κτισμάτων και των δένδρων που ευρίσκονται στην υπό απαλλοτρίωση έκταση. Η εταιρία μας προσέφυγε στο Εφετείο για την αναπροσαρμογή των διαφόρων τιμημάτων. Η απόφαση του Εφετείου εξεδόθη, η οποία είναι και τελεσίδικη, με την οποία και αναπροσαρμόζονται οι τιμές έπ’ ωφελεία της εταιρίας μας. Ενδεικτικά η τιμή της γης από 507 EURO ανά τετραγωνικό μέτρο, καθορίσθηκε στο ποσό των 587 ευρω ανά τετραγωνικό μέτρο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που προκύπτουν από την απόφαση του Εφετείου ο ΟΣΚ θα καταβάλει για την απαλλοτρίωση το ποσό των 3 δις 300 εκατ. περίπου ή 9 εκατ. ευρώ. Με βάση το ποσό αυτό, η εταιρία μας θα εξοφλήσει ολοσχερώς το Δημόσιο, το ΙΚΑ και τις Τράπεζες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΟΣΚ έχει καταθέσει ήδη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 2 δις 200 εκατ. ή 6.500.000 ευρώ, ποσό που ανταποκρίνεται στη πρωτόδικη απόφαση. Μετά τις καταβολές αυτές που θα λάβουν χώρα εντός του μηνός Μαρτίου τρέχοντος έτους, θα παραμείνει στο ταμείο της εταιρίας και το ποσό του 1 δις 200 εκατ. περίπου. Επί πλέον στην κατοχή της εταιρίας θα παραμείνει και γηπεδική έκταση 4 στρεμμάτων, έκταση που συνορεύει με την απαλλοτριωμένη. Την έκταση αυτή την αγόρασε η εταιρία μας στο ποσό των 600 εκατ. και σήμερα η αξία της υπολογίζεται στο 1 δις.

-Από τους ανωτέρω πιστωτές, οι Τράπεζες, έχουν εγγράψει προσημειώσεις, οι οποίες θα αρθούν με την εκταμίευση και καταβολή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων των απαιτήσεών τους.

-Αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η απόφαση αυτή παρεδόθη στην εταιρεία , από την ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Η εταιρία μας την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2003 θα καταθέσει αίτηση για την άρση της απόφασης αυτής, διότι την θεωρεί άδικη από το γεγονός ότι ο έλεγχος ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2002 και τα φύλλα ελέγχου επιδόθηκαν στην εταιρία τον Δεκέμβριο, τα τελευταία δε την 23 Δεκεμβρίου του 2002. Με βάση και τον νόμο η εταιρία μας έχει ακόμη το δικαίωμα των προσφυγών, και συγκεκριμένα μέχρι την 23 Φεβρουαρίου 2003, αναφορικά με τα βεβαιωμένα ποσά που προκύπτουν από τα φύλλα ελέγχου. Παρά ταύτα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2003, ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρίας μας κ. Α. Ραδικόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της στη Θεσσαλονίκη κ. Π. Ακριτίδη, αγνοώντας την ύπαρξη της εν λόγω απόφασης, επισκέφθηκαν την ΦΑΕ Θεσ/κης και συγκεκριμένα την Προϊσταμένη αυτής, καταθέτοντας όλα τα έγραφα αναφορικά με την απαλλοτρίωση και την απόφαση του Εφετείου, βεβαιώνοντας την Υπηρεσία ότι θα καταβληθεί ολοσχερώς το χρέος. Αυτό δε θα πραγματοποιηθεί αυτομάτως από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καλεί το Δημόσιο και το ΙΚΑ για καταβολή και μέχρι του ενός τρίτου του ποσού που έχει κατατεθεί για την απαλλοτρίωση. Σύμφωνα με τα ποσά που σας έχουμε προαναφέρει το ένα τρίτο από το ποσό που θα καταβάλει ο ΟΣΚ, ανέρχεται στα 3.228.175 EURO. Το ποσό αυτό υπερκαλύπτει τις οφειλές της εταιρίας προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, που όπως σας έχουμε προαναφέρει ανέρχονται συνολικά στο 1.450.000 EURO.

Με την επιστολή μας προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρουμε, πλέον των ανωτέρω, ότι η ενημέρωση της εταιρίας από τον τύπο πλήττει το κύρος της και είναι δεοντολογικά απαράδεκτη.

-Με βάση των όσων σας έχουμε προαναφέρει οι τράπεζες θα εξοφληθούν ολοσχερώς από το προϊόν της απαλλοτρίωσης και επομένως δεν θα υπάρχουν τοκοχρεολύσια για την χρήση 2003.

-Το ποσό που αναφέρει στο πιστοποιητικό του ο Ορκωτός Ελεγκτής είναι αυτό που έχει κατατεθεί για την συμμετοχή της INTERACTIVE ΑΕ, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας SEVEN Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Α.Ε. Όπως σας έχουμε ενημερώσει η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του SEVEN θα ληφθεί εντός του 1ου τριμήνου του 2003.

-Αναφορικά με την δικαστική αγωγή του κ. Γ. Ράλλη σας πληροφορούμε ότι δεν έχει εκδοθεί μέχρι και σήμερα η απόφαση. Θα πληροφορήσουμε τις Υπηρεσίες του ΧΑΑ αμέσως με τη παραλαβή της.

-Η εκτέλεση του προσυμφώνου για την αγορά των μετοχών της «ΑΘΛΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕ», από την INTERACTIVE AE υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους».