Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2003 18:30

Η Ε.Ε. θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ΟΑ

Δεν ικανοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα στοιχεία που έδωσε η ελληνική πλευρά σχετικά με το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο «Reuters», ο κ. Ζιλ Γκαντελέ, εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτρόπου της Ε.Ε. Λογιόλα ντε Παλάθιο, δήλωσε ότι η Επιτροπή θα οδηγήσει το ελληνικό Δημόσιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή αρνείται να διεκδικήσει τα 194 εκατομμύρια ευρώ, «που αποτελούν παράνομες χρηματοδοτήσεις προς την ΟΑ».

Η ελληνική κυβέρνηση στην επιστολή που είχε στείλει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, παρουσίασε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς και ελέγχους που έκανε ο Διεθνής Ελεγκτικός Οργανισμός «Deloitte & Touche», από όπου δεν προκύπτει καμία παράνομη κρατική χρηματοδότηση προς την Ολυμπιακή. Στην επιστολή δίνεται η εξήγηση ότι από τα 193 εκατομμύρια ευρώ, τα 153 εκατομμύρια αφορούσαν στο σύνολο των οφειλών της ΟΑ στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, το ΦΠΑ, το «σπατόσημο» και τα ενοίκια των αεροδρομίων. Τα υπόλοιπα 41 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΑ.

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου της κυρίας Ντε Παλάθιο, καθώς όπως τονίστηκε η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα.