Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2003 12:27

Απρόσμενη άνοδος του δείκτη ZEW στη Γερμανία

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ άνοδο σημείωσε το Φεβρουάριο ο δείκτης του ινστιτούτου ZEW, ο οποίος καταγράφει το γενικότερο οικονομικό κλίμα στη Γερμανία.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις 15 μονάδες αυξημένος κατά μία μονάδα σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν υποχώρησή του στις 8,8 μονάδες. Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο ο δείκτης ZEW είχε σημειώσει άνοδο για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Βόλφγκαν Φράνζ, επισήμανε ότι η κατάσταση της γερμανικής οικονομίας παραμένει ασταθής και δεν αναμένεται ανάκαμψη ούτε στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

O αντίστοιχος δείκτης του γερμανικού ινστιτούτου για τις προοπτικές της οικονομίας της ευρωζώνης υποχώρησε κατά 1,2 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 28,7.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης ZEW βασίζεται σε έρευνα που διεξάγεται ανάμεσα σε περισσότερους από 300 οικονομικούς αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές και αποτελεί ένδειξη για την πορεία της γερμανικής οικονομίας στο επόμενο εξάμηνο.