Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2003 17:14

LG Electronics: Ιδρυση θυγατρικής στην Ελλάδα

Στην ίδρυση εταιρείας στην Ελλάδα με την επωνυμία LG Electronics Ελλάς ΑΕ προχώρησε η κορεατική LG Electronics.

Οπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της LG Electronics, Hee Jong Park, η ελληνική επιχείρηση θα εισέλθει και στην αγορά της Κύπρου, ενώ εάν η πορεία της κριθεί ικανοποιητική, θα επεκταθεί και σε βαλκανικές αγορές, όπως αυτή της Βουλγαρίας.

Η LG Electronics Ελλάς ΑΕ στοχεύει στην τρίτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών στην ελληνική αγορά μέσα σε μία πενταετία.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή πωλήσεων της LG Electronics Ελλάς Αρτέμη Σελμπέση, η εταιρεία θα επενδύσει 60 εκατ. δολ. σε διαφημιστική εκστρατεία. Ηδη απασχολεί 13 άτομα σε γραφεία στο Μοσχάτο, με την προοπτική ο αριθμός αυτός να ανέλθει σε 40 μέχρι το τέλος του 2003. Το δίκτυο που θα χρησιμοποιηθεί για τις πωλήσεις, είναι όλα τα καταστήματα και οι αλυσίδες λιανικής.

Ο τζίρος του Ομίλου LG το 2002 ξεπέρασε τα 20 δισ. δολ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 1,2 δισ. δολ. Η πρόσφατη καινοτομία της LG είναι το «ψηφιακό σπίτι», το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακό ψυγείο, πλυντήριο ρούχων, φούρνο μικροκυμάτων και κλιματιστικό, με δυνατότητα σύνδεσης στο Ιντερνετ.