Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2003 19:08

Ωράριο λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων

Υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο, η απόφαση με την οποία καθορίζεται το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Η διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους ορίζεται σε δεκατέσσερις συνεχείς ώρες (από 06.00 – 20.00) από το μήνα Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο και σε δεκαπέντε ώρες (από 06.00 – 21.00) από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο.

Τις υπόλοιπες ώρες θα λειτουργούν υποχρεωτικά σε κάθε νομό, μόνο τα πρατήρια που καθορίζονται με αποφάσεις των αντίστοιχων Νομαρχών.

Ο αριθμός των πρατηρίων που θα διανυκτερεύουν δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 10% και μεγαλύτερος του 20% του συνολικού αριθμού πρατηρίων που υπάρχουν σε κάθε νομό.

Οσον αφορά τις Κυριακές και αργίες, θα λειτουργούν σε κάθε νομό εκ περιτροπής μόνο τα πρατήρια που καθορίζονται επίσης με αποφάσεις των αντιστοίχων Νομαρχών. Ο αριθμός των πρατηρίων αυτών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% του συνόλου των πρατηρίων κάθε νομού.

Η απόφαση προωθείται προς υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Μεταφορών και Επικοινωνιών.