Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 10:23

Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τα ισχυρά αποτελέσματα των Philips και Julius Baer να προσφέρουν στήριγμα στην αγορά.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τα ισχυρά αποτελέσματα των Philips και Julius Baer να προσφέρουν στήριγμα στην αγορά.

Ο τίτλος της Julius Baer ενισχύεται κατά 4,3%, καθώς τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας για το πρώτο εξάμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ κέρδη 3,8% καταγράφει και η μετοχή της ολλανδικής Philips, η οποία εμφάνισε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο.

Στις 10:08 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,1% στις 1.210,26 μονάδες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 9% από τα χαμηλά στα οποία είχε υποχωρήσει τον Ιούνιο.

Αναλυτές παρατηρούν ότι το μήνυμα που έστειλε η Federal Reserve φαίνεται πως τελικά ελήφθη και πως έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι η νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ θα παραμείνει υποστηρικτική για όσο ήλπιζαν οι θεσμικοί επενδυτές.