Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2003 09:42

Royal KPN NV : Κέρδη και το δ' τρίμηνο του 2002

ΚΕΡΔΗ για δεύτερο κατά σειρά τρίμηνο, το τέταρτο του 2002, εμφάνισε η ολλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Royal KPN NV, ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας της και των επιβαρύνσεων από τις συγχωνεύσεις.

Τα καθαρά της κέρδη το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε επτά εκατ. ευρώ (7,5 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 6,23 δισ. ευρώ που είχε εμφανίσει την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της KPN, Ad Scheepbouwer μείωσε τον δανεισμό περισσότερο από το 1/4 με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και περιόρισε το κόστος λειτουργίας με την ανάληψη της διοίκησης τον Νοέμβριο του 2001, μετά τον τετραπλασιασμό του χρέους που άφησε ο προκάτοχός του με την επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό.

Το καθαρό χρέος υποχώρησε στα 12,5 δισ. ευρώ στο τέλος του τετάρτου τριμήνου του 2002, από 13,9 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2002.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της KPN αναφέρει, ότι, η εταιρεία συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο της ανάκαμψης, τονίζοντας : «Το 2003 ελπίζουμε να συνεχιστεί η πρόοδος των εργασιών μας και η βελτίωση της κερδοφορίας μας».

Η ανακοίνωση της KPN έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές της φέτος και μέχρι το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, έχασαν 0,8%.