Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2003 11:33

Επέκταση του μεταποιητικού τομέα στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο

ΒΕΛΤΙΩΣΗ παρουσίασε το Φεβρουάριο ο μεταποιητικός τομέας στην ευρωζώνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης του Reuters και του NTC Research, που προκύπτει από έρευνα μεταξύ 2.500 επιχειρήσεων, διαμορφώθηκε τον περασμένο μήνα στις 50,1 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών που ο παραπάνω δείκτης υπερβαίνει το επίπεδο των 50 μονάδων, το οποίο αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη συρρίκνωση και την επέκταση του εν λόγω τομέα. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο του δείκτη στις 49,5 μονάδες.

Ο επιμέρους δείκτης νέων παραγγελιών αναρριχήθηκε το Φεβρουάριο στις 51,6 μονάδες - στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2002 – από 51 τον Ιανουάριο.

Στις 51,6 μονάδες, από 51 τον Ιανουάριο, διαμορφώθηκε και ο δείκτης παραγωγής. Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η παραγωγή στην Αυστρία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι ο αντίστοιχος δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα θα δημοσιοποιηθεί στις 17:00 (ώρα Ελλάδος).