Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 10:03

Vivendi Environnement : Στην κερδοφορία πέρασε το 2002

Στην κερδοφορία πέρασε η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, Vivendi Environnement S.A. μετά την υπογραφή συμφωνιών για την παροχή υπηρεσιών ψύξης και θέρμανσης σε βιομηχανίες και πόλεις.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 339,2 εκατ. ευρώ (370,3 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 2,25 δισ. ευρώ που είχε εμφανίσει ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Henri Proglio, περιορίζει τα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της Vivendi Environnment και να μειώσει το χρέος της, ενώ το πεδίο δράσης του στη διοίκηση διευρύνθηκε, μετά τη μείωση του μεριδίου της πρώην μητρικής εταιρείας, Vivendi Universal S.A., στο 20%.

«Η εταιρεία θα ακολουθήσει την πολιτική ανάπτυξης και το 2003, με βάση τις προτεραιότητες που έθεσε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, ο Proglio σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδα με τον περιορισμό μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος εξαρτημάτων στις ΗΠΑ, Filter.

Η εταιρεία κοινής ωφελείας μείωσε το χρέος στης στα 13,07 δισ. ευρώ στο τέλος του 2002, από 14,3 δισ. ευρώ που ήταν κατά το 2001. Για τη χρήση του 2002 σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα 55 σεντς ανά μετοχή.