Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 11:55

Αντ. Σαμαράς: Οι τράπεζες να συμβάλουν στην ενίσχυση της ρευστότητας

Οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, παρουσία του Γ. Στουρνάρα.

Οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς- παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, ακόμη, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων με στόχο την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι συζητήθηκε το θέμα της ρευστότητας, καθώς και ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις με τους τραπεζίτες για την οικονομία.

«Τώρα που τελείωσε με επιτυχία η φάση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και έχουμε, πια, ένα τραπεζικό σύστημα με τέσσερις πυλώνες, θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις των τραπεζιτών για την ελληνική οικονομία και ανταλλάξαμε απόψεις», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, της Εθνικής ο Γιώργος Ζανιάς, της Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας.

Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά της για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.

Μ. Σάλλας: Δεν χρειαστεί νέα κεφάλαια η Τράπεζα Πειραιώς

Εν τω μεταξύ, την πεποίθησή του ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα περάσει τα stress tests που προβλέπεται να διεξαχθούν στις τράπεζες έως το τέλος του έτους, όπως έχουν ζητήσει οι διεθνείς δανειστές της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας.

«Είμαι βέβαιος ότι τα stress tests θα δείξουν ότι δεν θα χρειαστούμε νέα κεφάλαια», δήλωσε ο κ. Σάλλας σε δημοσιογράφους. 

 

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ