Διήμερο Συνέδριο με τη συμμετοχή γερμανών και ελλήνων επιστημόνων και θέμα «Το Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο μπροστά σε νέες προκλήσεις», διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στις 12 και 13 Ιουλίου.
Διήμερο Συνέδριο με τη συμμετοχή γερμανών και ελλήνων επιστημόνων και θέμα «Το Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο μπροστά σε νέες προκλήσεις», διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στις 12 και 13 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του, στο Σούνιο Αττικής (64ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λεγραινά).
Στο πλαίσιο της πρώτης ενότητας με θέμα «Ευρωπαϊκό Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό Δίκαιο», υπό την προεδρία του Καθηγητή Klaus J. Hopt, θα εξετασθούν τα ζητήματα: (α) Δημιουργία Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης-Καθηγητής J.-H. Binder, Πανεπιστήμιο Tübingen, και (β) Ο Τραπεζικός Τομέας εν μέσω Οικονομικής Κρίσης-Λέκτορας Γεώργιος Ψαρουδάκης, ΑΠΘ.
Στην ενότητα «Ευρωπαϊκό Δίκαιο Εταιριών και Κεφαλαιαγοράς», όπου θα προεδρεύσει ο Καθηγητής Σπυρίδων Ι. Φλογαΐτης, θα συζητηθούν: (α) Η Εξέλιξη της Ενοποίησης του Δικαίου της Κεφαλαιαγοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση-Καθηγητής R. Veil, Bucerius Νομική Σχολή, (β) Η Υποχρέωση της ad hoc Δημοσιότητας-Λέκτορας Νικόλαος Βερβεσός, Πανεπιστήμιο Αθηνών, και (γ) Η Σύγκρουση Συμφερόντων στο Εταιρικό Δίκαιο-Καθηγητής Chr. Kumpan, Ινστιτούτο Max-Planck, Αμβούργο.
Στην τρίτη συνεδρία με τίτλο «Ευρωπαϊκό Ιδιωτικό Δίκαιο», υπό την προεδρία του Καθηγητή Μιχαήλ Σταθόπουλου, θα παρουσιασθούν οι εισηγήσεις: (α) Προς ένα Ευρωπαϊκό Ιδιωτικό Δίκαιο-Καθηγητής K. Riesenhuber, Bochum, και (β) Νομικός Πατερναλισμός και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Προστασίας Καταναλωτή - Διδάγματα από την Οικονομική Ανάλυση του Δικαίου-Eπίκ. Καθηγητής Αντώνιος Καραμπατζός, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια της ενότητας με θέμα «Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο», και πρόεδρο τον Καθηγητή Απόστολο Γεωργιάδη, θα συζητηθούν: (α) Οι εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο-Καθηγητής J. v. Hein, Πανεπιστήμιο Freiburg, και (β) Το Σχέδιο Κανονισμού για την Ευρωπαϊκή Διαταγή Διατήρησης Λογαριασμού-Καθηγητής Γεώργιος Ορφανίδης, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τα θέματα της πέμπτης ενότητας, που έχει τον τίτλο «Το Ιδιωτικό Δίκαιο ως Μέσο Ρύθμισης», κατά την οποία θα προεδρεύσει ο Αν. Καθηγητής Γεώργιος Σωτηρόπουλος, είναι: (α) Το Ιδιωτικό Δίκαιο ως Μέσο Ρύθμισης-Καθηγητής Τ. Tröger, Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, και (β) Η Προστασία του Επενδυτή στην περίπτωση παράλειψης της υποχρέωσης υποβολής δημόσιας πρότασης στο ευρωπαϊκό δίκαιο της κεφαλαιαγοράς-Καθηγητής Βασίλειος Τουντόπουλος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η τελευταία ενότητα με τίτλο «Δίκαιο Ανταγωνισμού» και πρόεδρο τον Καθηγητή Δημήτρη Τζουγανάτο, θα εξετάσει τις εισηγήσεις: (α) Προς μια Ευρωπαϊκή Πολιτική Ανταγωνισμού-Καθηγητής F. Kainer, Πανεπιστήμιο Mannheim, και (β) Τα ζητήματα ανταγωνισμού που θέτει η ταυτόχρονη συμμετοχή του Δημοσίου ως μετόχου σε περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα-Λέκτορας Εμμανουέλα Τρούλη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Την επιστημονική επιμέλεια του Συνεδρίου έχουν ο Καθηγητής Klaus J. Hopt, τέως Διευθυντής Ινστιτούτου Max-Planck, Αμβούργο, και ο Καθηγητής Δημήτρης Ν. Τζουγανάτος, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η γλώσσα διεξαγωγής του θα είναι η γερμανική και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Αλέσσια Φιούμι στο e-mail: [email protected] ή τηλεφωνικά στο: 22920 69811 (εσωτ. 234).