Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2003 11:30

H Kantor απέκτησε την βρετανική LRDP Ltd.

Την βρετανική LRDP Limited, με έδρα το Λονδίνο, απέκτησε η Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η LRDP Ltd., είναι εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, θεσμικών αναμορφώσεων και ειδικών οικονομικών παρεμβάσεων. Η υψηλή και αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της LRDP σε αυτές τις περιοχές, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη τεχνογνωσία της Kantor σε θέματα υποδομών (ενέργεια, μεταφορές, ύδρευση), δημιουργούν ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών για την παραπέρα ανάπτυξη των διεθνών εργασιών της Kantor.

Η LRDP έχει ισχυρή παρουσία στις χώρες της ευρωπαϊκής διεύρυνσης, ιδιαίτερα στην Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχία, με σημαντικά έργα σε εξέλιξη. Το ένα τρίτο των εσόδων της προέρχεται από έργα περιφερειακής ανάπτυξης στην Βρετανία.

Η Kantor από την άλλη πλευρά είναι από το 1992 συστηματικά παρούσα στα Βαλκάνια και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, με μεγάλα έργα στην Ρουμανία, Βουλγαρία, Αρμενία και τη Γεωργία.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η εξαγορά της LRDP Ltd, θα βοηθήσει την Kantor να θεμελιώσει γερά την παρουσία της, εκτός από την Ελλάδα και την Βρετανία, στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και στην πρώην Σοβιετική Ενωση. Αυτό θα επιτρέψει στην συνέχεια την επέκταση της στη Μέση Ανατολή (Τουρκία, Αίγυπτος, Συρία, Σ. Αραβία) στην Απω Ανατολή και την Αφρική.

Στόχος είναι μέχρι το 2007 το 70% των εσόδων να προέρχεται από δραστηριότητες εκτός Ελλάδος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βρετανική κυβέρνηση, θα είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος πελάτης της Kantor σε ενοποιημένη βάση.

Το 2002 η LRDP Ltd είχε έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 190.000 ευρώ. Ηδη, τα υπογεγραμμένα συμβόλαια για το 2003 ξεπερνούν τα 1,5 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι τελικώς θα υπερβούν τα 2 εκατ. ευρώ, με κέρδη περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά της LRDP Ltd, καταλήγει η ανακοίνωση, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην εφαρμογή της στρατηγικής της Kantor, που αποβλέπει στην διατηρήσιμη κερδοφορία με διεθνή παρουσία και την καθιστά ουσιαστικό παίκτη στην αγορά της ευρωπαϊκής διεύρυνσης.