Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2003 13:48

Κανονικά τα έργα της «Μπάμπης Βωβός» στο Χαλάνδρι

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τις προσφυγές κατά του κύρους της οικοδομικής αδείας και του από 24.09-8.10.2001 Προεδρικού Διατάγματος, με βάση την οποία οικοδομείται και αξιοποιείται η ιδιοκτησία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Χαλάνδρι Αττικής, από την εταιρεία «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική Α.Ε.».

Κατόπιν αυτού, οι εργασίες αποπεράτωσης του έργου συνεχίζονται κανονικά και αναμένεται να περατωθούν εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική Α.Ε.», γνωστοποιεί στους πολίτες του Χαλανδρίου, πως το εν λόγω έργο κατασκευάζεται με ποσοστό κάλυψης που δεν υπερβαίνει το 20%, έναντι του επιτρεπομένου 40% στην περιοχή, ο συντελεστής δόμησης είναι πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο επιτρεπόμενο στα ακίνητα του Νέου Ψυχικού και οι χρήσεις γης για εκείνες που είχαν καθιερωθεί από το Γ.Π.Σ., από τη στιγμή που η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως.

Η περιοχή του Χαλανδρίου, καταλήγει η ανακοίνωση, ωφελήθηκε περιβαλλοντικά από τη Ρωσική Ομοσπονδία και όταν κατά την αγορά του οικοπέδου το 1986 προχώρησε σε δωρεά έκτασης 10 στρεμμάτων, η οποία διαμορφώθηκε σε σημαντικό πνεύμονα πρασίνου και χώρου άθλησης.