Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2003 17:02

Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις της ΕΥΔΑΠ, υποστηρίζουν τα Επιμελητήρια

Aδικαιολόγητες, προκλητικές και απαράδεκτες θεωρεί η διοίκηση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) τις αυξήσεις της ΕΥΔΑΠ και ζητάει την άμεση ανάκλησή τους.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γεώργιος Κασιμάτης, υποστήριξε ότι «σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη της εθνικής μας οικονομίας περίοδο, τις παραμονές δηλαδή ενός πιθανότατου πολέμου στο Ιράκ που θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία όλων των επιχειρήσεών μας και ενώ, οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν επικίνδυνα ενταθεί στη χώρα μας, η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει σημαντικές αυξήσεις των τιμών του νερού και των τελών ύδρευσης. Και αυτό παρόλο ότι φέτος, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων, παρατηρείται υπερεπάρκεια ύδατος, ενώ η τελευταία αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ είχε γίνει μόλις τον περασμένο Απρίλιο».

Αναγκαία θεωρείται, όπως ανέφερε ο κ. Κασιμάτης, η παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκειμένου να εξετάσει τη σκοπιμότητα ή μη των ετήσιων αυξήσεων της ΕΥΔΑΠ σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και το κόστος της σχετικής πρώτης ύλης. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να θεωρεί πάντοτε λάθος τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ιδιωτικών επιχειρήσεων και να σιωπά συστηματικά μπροστά στις αυξήσεις των τιμών των παρεχόμενων από τις ΔΕΚΟ υπηρεσιών» επισήμανε ο κ. Κασιμάτης.