Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2003 12:48

Nokia Oyj : Χαμηλότερα έσοδα το α' τρίμηνο

Στο χαμηλότερο επίπεδο της προηγούμενης πρόβλεψης θα διαμορφωθούν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα έσοδα της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Nokia Oyj, μετά τη μείωση των πωλήσεών της.

Η Nokia εκτιμά ότι τα έσοδά της θα κυμανθούν από 15-17 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι, έναντι πρόβλεψης από 15-19 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρεία της Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τμήματος δικτύων θα σημειώσουν πτώση σε ποσοστό από 15% έως 20%, ενώ οι πωλήσεις του τμήματος κινητών τηλεφώνων θα διαμορφωθούν στα χαμηλότερα επίπεδα της προηγούμενης πρόβλεψης σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

«Οι πωλήσεις του ομίλου της Nokia το πρώτο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες από έτος σε έτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 73 σεντς, ποσοστό 6,4%, φθάνοντας στα 10,71 ευρώ στις 12:13' μ.μ. στο Ελσίνκι. Οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της Ericsson AB έχαναν ποσοστό 13,4%, φθάνοντας στις 4,19 κορώνες στη Στοκχόλμη.

Οι μετοχές της Nokia Oyj στις 12:45' μ.μ. ώρα Ελλάδος, σημείωναν απώλειες σε ποσοστό 6,3%.