Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2003 07:30

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για την οικονομία

Οι εξελίξεις στην οικονομία, εν όψει του επικείμενου πολέμου στο Ιράκ, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της συζήτησης του υπουργικού συμβουλίου, ενώ κατά την έκτακτη χθεσινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, δόθηκε έμφαση στην ταχύτερη απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ.

«Η καλύτερη ασπίδα για την ελληνική οικονομία στην παρούσα φάση, είναι η ανάπτυξη», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ο Νίκος Χριστοδουλάκης εκτίμησε, ότι, η κρίση στην ελληνική οικονομία θα διαρκέσει έναν έως δύο μήνες και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε ιδιωτικοποιήσεις και απελευθερώσεις αγορών, που επιφέρουν αυξήσεις τιμών σε υπηρεσίες και προϊόντα.

Την ενεργοποίηση της επιτροπής διαχείρισης ενεργειακών κρίσεων, εν όψει των εξελίξεων στο Ιράκ, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συνταχθεί προσχέδιο, το οποίο προβλέπει αντικίνητρα, στην κατανάλωση καυσίμων στην περίπτωση οξείας πετρελαϊκής κρίσης.

Αμεσα μέτρα στήριξης του τουρισμού, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα γραφεία του ΕΟΤ.

Από τον πλευρά του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των αεροπορικών τελών.

Για μονόπλευρη λιτότητα, με πρόσχημα τα πολεμικά σενάρια, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, ο Συνασπισμός.