Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2003 07:18

Εντατικοποίηση της αναπτυξιακής πολιτικής

«Δεν υπάρχει ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για την οικονομία», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο πόλεμος θα ξεκινήσει εντός δεκαημέρου, αλλά θα είναι σύντομος. «Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από κλίμα πανικού», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και ζήτησε αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, υπογράμμισε ότι απαιτείται εντατικοποίηση της αναπτυξιακής και της αντιπληθωριστικής πολιτικής. Αφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει εισοδηματική ενίσχυση των ευπαθών ομάδων στην περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση και ανακοίνωσε, ότι για την τόνωση της απασχόλησης, θα προχωρήσει η μερική απασχόληση στο δημόσιο.

Αυτοσυγκράτηση σε τιμολογιακή και μισθολογική πολιτική, συνιστά στην ενδιάμεση έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται σταθερή μακροοικονομική πολιτική.

Στις 21 Μαρτίου, οι επαγγελματοβιοτέχνες θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, αντιδρώντας στη φορολογική πολιτική, ενώ ανάλογη κινητοποίηση την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν και οι έμποροι.