Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2003 16:38

Πρόστιμα ύψους 425.000 επέβαλε η Ε.Κ.

Πρόστιμα ύψους 425.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα επέβαλε:

-Την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ στην ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕΕΧ για υπέρβαση των επενδυτικών ορίων και ειδικότερα διότι είχε συνάψει σύμβαση με σύμφωνο επαναγοράς, η οποία υπερέβη το 50% των τοποθετήσεων της εταιρίας στη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας.

-Την επιβολή προστίμου ύψους 45.000 ευρώ στην εταιρία ΞΙΦΙΑΣ ΑΕ διότι δεν προέβη σε άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού μέσω του ημερήσιου δελτίου τιμών του Χ.Α. σχετικά με τα γεγονότα που αφορούσαν την επιχειρηματική δραστηριότητα της θυγατρικής της εταιρίας GALAXY AIRWAYS που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τιμή της μετοχής της.

-Την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην κ. Κωνσταντίνα Παπανικολάου διότι παρείχε χωρίς την άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την επενδυτική υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

-Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην ΑΤΕ ΑΕΔΑΚ για υπέρβαση των επενδυτικών ορίων ανά κατηγορία αμοιβαίου κεφαλαίου που θέτει ο νόμος.

-Την επιβολή προστίμων ύψους 10.000 ευρώ στην APEX AΧΕΠΕΥ και 10.000 ευρώ ΑEGIS ΑΕΛΔΕ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας.

-Την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στην εταιρία IBG AEΠΕΥ για παραβάσεις του κώδικα λειτουργίας των ΕΠΕΥ και αποφάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

-Την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Καββούρη και 100.000 ευρώ στην εταιρία ΑΓΙΣΚΟ ΑΕ διότι παρείχαν επενδυτικές υπηρεσίες χωρίς άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επίσης αποφάσισε:

-Την απαγόρευση λειτουργίας των ΑΕΛΔΕ QUEST, ΝΤΙΒΕΛΟΠ, ΑΞΙΟΝ ΦΙΝΤΕΛΙΤΙ, DEAL CENTER και ΕΞΕΛΙΞΗ διότι είχαν υποπέσει σε παραβάσεις της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς που καθιστούσαν τη λειτουργία τους επικίνδυνη για τα συμφέροντα των επενδυτών και την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς.

-Την έγκριση πληροφοριακού δελτίου για τη δημόσια πρόταση της εταιρίας ALPHA TRUST ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ για την απόκτηση μετοχών της εταιρίας ALPHA TRUST ASSET MANAGEMENT FUND ΑΕΕΧ.

-Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

-Την έγκριση διορισμού χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕ.

-Την παροχή άδειας λειτουργίας στην εταιρία ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.