Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2003 16:30

Πρόβλημα σε εμπόρους με επιταγές προς την Connection

Αγωγή για συνυπευθυνότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστηρίου και των τραπεζών ετοιμάζεται να καταθέσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την εταιρεία Connection AEBEE, που έχει κηρύξει στάση πληρωμών.

Το πρόβλημα αφορά επιταγές των καταστημάτων λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης που έδιδαν στην Connection για την προμήθεια προϊόντων, και τις οποίες στη συνέχεια η εταιρεία χρησιμοποιούσε σαν εγγύηση για να πάρει δάνεια από τις εμπορικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου, στη λίστα των πιστωτριών τραπεζών για άμεση εξόφληση επιταγών βρίσκονται 212 επιχειρήσεις λιανικής και υπολογίζεται ότι τελικά ο αριθμός τους θα φτάσει τις 300, ενώ το σύνολο του ποσού ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει να παγώσουν οι απαιτήσεις των τραπεζών, μέχρι να λυθεί νομικά το θέμα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου. Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, διότι το θέμα είναι πολιτικό.