Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 18:25

Αντίθετο στη μετακίνηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Στ. Ελλάδας το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Την αντίθεσή του στην απόφαση για τη μετακίνηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας από τη Λαμία στη Λάρισα εκφράζει με επιστολή του προς την διοικητή του Οργανισμού ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης για τη μετακίνηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας από τη Λαμία στη Λάρισα εκφράζει με επιστολή του προς την διοικητή του Οργανισμού ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων της Διεύθυνσης και των τμημάτων ανέρχεται στους 80, εκ των οποίων οι 10 είναι συμβασιούχοι, οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται ανέρχονται στους 33.239, οι συνταξιούχοι στους 21.113 και το σύνολο αυτών στους 54.352.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο αριθμός των ασφαλισμένων της Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας είναι ουσιαστικά πολύ μεγαλύτερος καθώς πολύ μεγάλο μέρος επαγγελματιών δραστηριοποιούνται σε περιοχές που εξαιρούνται της ασφάλισης του ΟΑΕΕ και υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΓΑ. Ενδεικτικά αναφέρεται μάλιστα ότι στο Περιφερειακό τμήμα Λαμίας εξυπηρετήθηκαν το 2012, 1.300 ασφαλισμένοι με εξαίρεση.

Βάσει των στοιχείων που παραθέτει ο κ. Διαμαντάρας, ο μέσος χρόνος έκδοσης (σε μήνες) μηχανογραφικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων ΟΑΕΕ από 01/2010 έως 09/2010 για τη Δ/νση Στερεάς Ελλάδας κατατάσσει το τμήμα του Οργανισμού στη 2η θέση πανελλαδικά από πλευράς αποδοτικότητας, ταχύτητας και εξυπηρέτησης.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται «για το έτος 2011, πάντα από τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΕ,  η Διεύνση Στερεάς Ελλάδας έρχεται πάλι 2η  πανελλαδικά από πλευράς αποδοτικότητας, ταχύτητας και εξυπηρέτησης», ενώ «αντίστοιχα κατά τα έτη 2012 και μέχρι το τρέχον έτος του 2013 η υπηρεσία της Στερεάς Ελλάδας, κινείται σε αντίστοιχα επίπεδα αποδοτικότητας σε σχέση με όλες τις υπηρεσίες της χώρας»

Επιπλέον, καταλήγει η επιστολή, με τη μεταφορά της δομής στη Λάρισα, θα υπερδιογκωθεί το σύνολο των ασφαλισμένων που θα πρέπει να εξυπηρετηθεί αφού μέχρι τις 31/12/2011 οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται από την υπηρεσία της Λαμίας ανέρχονται στους 34.951 και της Θεσσαλίας στους 45.874.