Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του θεσμικού πλαισίου που άπτεται των Επικοινωνιών παρατηρούνται, με συνέπεια οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να μην μπορούν να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.
Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του θεσμικού πλαισίου που άπτεται των Επικοινωνιών παρατηρούνται, με συνέπεια οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να μην μπορούν να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια σε μια περίοδο που η χώρα «καίγεται» για επενδύσεις.
Το γεγονός αυτό καθώς και ο επικείμενος διαγωνισμός απόδοσης του ψηφιακού μερίσματος ετέθησαν χθες στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκη και στον αναπληρωτή Στ. Καλογιάννη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ελλάδας Γ. Περσιάνη, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wind Ελλάς Ν. Ζαρκαλή και το γενικό διευθυντή της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γ. Στεφανόπουλο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον το 16% των αιτήσεων για αδειοδότηση των κεραιών, που αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για νέες σύγχρονες υπηρεσίες, έχει διεκπεραιωθεί, ενώ ήδη έχουν παρέλθει οι πρώτοι πέντε μήνες του έτους. Μεταξύ άλλων, εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει τη συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων φορέων για την αδειοδότηση.
Κατάργηση περιαγωγής
Την κατάργηση του πρόσθετου κόστους περιαγωγής για τη χρήση κινητών από ταξιδιώτες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχεδιάζει να προτείνει εντός τους έτους η Ε.Ε. Οπως είναι γνωστό ήδη έχουν οριστεί ανώτατες τιμές, ενώ με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2012 στο συμβούλιο υπουργών προβλέπονται και νέες μειώσεις την 1η Ιουλίου 2013 και την 1η Ιουλίου του 2014.
Επίσης η Κομισιόν είχε δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση το 2016. Ωστόσο, η επίτροπος για το ψηφιακό θεματολόγιο, Νέλι Κρους, θέλει να πάει πιο μακριά θεωρώντας ότι οι τιμές περιαγωγής δεν πρέπει να είναι ψηλότερες από το κόστος επικοινωνίας.