Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2003 11:58

Σημαντική ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου

ΑΝΟΔΙΚΑ για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Στις 11:49 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,0732 δολάρια έναντι 1,0676 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στις ανησυχίες για τη διάρκεια του πολέμου και για τις συνέπειές του στην αμερικανική οικονομία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους υποστήριξε ότι η πολεμική επιχείρηση προχωρά με ταχύτητα αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωσή της.

Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος στην Κεντρική διοίκηση στο Κατάρ δήλωσε πριν από λίγο ότι οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να επιταχύνουν τις επιχειρήσεις τους στο Ιράκ λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), στις ΗΠΑ, τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου, καθώς και ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 22 Μαρτίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 419.000 έναντι 421.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.