Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2003 14:26

Μικρή πτώση στη Σοφοκλέους

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη Σοφοκλέους, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένος, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές του ΟΤΕ, της Εμπορικής και της Intracom.

O γενικός δείκτης τιμών των μετοχών σημειώνει πτώση κατά 0,16% και έχει διαμορφωθεί στις 1.549,31 μονάδες. Νωρίτερα υποχώρησε μέχρι τις 1.546,97 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Η συνολική αξία των συναλλαγών φθάνει μόλις στα 35 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 100 σημειώνουν άνοδο, 170 υποχωρούν και 72 παραμένουν αμετάβλητες.

Πτωτικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Τις σημαντικότερες απώλειες (2,02%) καταγράφει ο δείκτης εκδόσεων-εκτυπώσεων, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο (2,94%) ο δείκτης ειδών-λύσεων πληροφορικής. Oι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών υποχωρούν κατά 0,12% και 0,33% αντιστοίχως.

Τέλος, σημαντική άνοδο 13,67% σημειώνει η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων παρουσιάζοντας συναλλακτική δραστηριότητα 319.735 τεμαχίων.

Χθες, πραγματοποιήθηκε σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση ιδιωτικοποίησης της ΕΧΑΕ, με την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης της επίσημης «πρότασης» επτά ελληνικών τραπεζών για απόκτηση του 33,4% της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.» που σήμερα κατέχει το Δημόσιο, με τη διαδικασία εξαγοράς και underwriting.

Ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, ανακοίνωσε πως οι συνεργαζόμενοι τραπεζικοί Ομιλοι θα αγοράσουν οι ίδιοι το 14% και θα προσφέρουν με ιδιωτική τοποθέτηση το 19% σε όλους τους νυν μετόχους, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνουν και την αναδοχή της κάλυψης.