Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2003 15:23

Χριστοδουλάκης: Επικέντρωση σε τρεις τομείς

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη για τη λήψη έκτακτων μέτρων, πέραν της τήρησης αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι οι όποιες κινήσεις γίνουν, θα είναι συντονισμένες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να καταβληθεί εισοδηματική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους για την κάλυψη των επιπτώσεων από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, ο υπουργός ανέφερε ότι, αν προκύψει ανάγκη, ο προϋπολογισμός έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να θωρακίσει την οικονομία στο επόμενο διάστημα, θα επικεντρώσει, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη:

- Στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. Η διαφημιστική καμπάνια θα ξεκινήσει μετά τη λήξη του πολέμου. Θα διατεθούν επιπλέον 7 εκ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

- Στην επιτάχυνση των εισπράξεων των κονδυλίων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, ώστε από τούδε και στο εξής να εισπράττονται 400 εκ. ευρώ το μήνα.

- Στην απλοποίηση της γραφειοκρατίας των επενδύσεων. Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, επιδιώκεται μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδος να εξαλειφθούν τα αντικίνητρα στην ίδρυση των ιδιωτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ