Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2003 09:35

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο : Επέκταση στα στεγαστικά δάνεια

Στην παροχή στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων σε κάθε ενδιαφερόμενο, με επιτόκια χαμηλότερα από τα επίπεδα της αγοράς, προχωρά από 1ης Απριλίου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο μέχρι σήμερα χορηγούσε αντίστοιχα δάνεια μόνο σε δημοσίους υπαλλήλους.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα σταθερά επιτόκια για ένα, τρία και πέντε έτη, καθορίστηκαν σε 3,55%, 5,60% και 5,85% αντιστοίχως, ενώ το κυμαινόμενο επιτόκιο σε 5,45%. Επισημαίνεται, ότι, στα επιτόκια αυτά, περιλαμβάνονται και οι εισφορές του Ν.128/75 (0,12%), όπως καθόρισε σχετικά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται τα επιτόκια για τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους, παραδοσιακούς πελάτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και καθορίζονται τα μεν σταθερά σε 3,45%, 5,50% και 5,75% για ένα, τρία και πέντε έτη αντιστοίχως, ενώ το κυμαινόμενο επιτόκιο, ορίστηκε σε 5,25% (συμπεριλαμβάνονται εισφορές του Ν.128/75).

Τα κυμαινόμενα επιτόκια για δάνεια δημοσίων υπαλλήλων ειδικών κατηγοριών ή παραμεθορίων περιοχών, διαμορφώνονται σε 4,25% και 4,75% αντιστοίχως.

Υψηλά παραμένουν τα επιτόκια καταθέσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε σχέση με τα αντίστοιχα της τραπεζικής αγοράς, μετά την τελευταία αναπροσαρμογή τους, που ισχύει από 1ης Απριλίου του 2003.

Αναλυτικότερα, τα επιτόκια του λογαριασμού Ταμιευτήριο Plus, ανέρχονται έως 2,25%, ενώ τα επιτόκια λογαριασμού απλού Ταμιευτηρίου και του λογαριασμού με τρίμηνη προειδοποίηση, διαμορφώνονται σε 1,80% και 1,85% αντιστοίχως.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποδίδει τόκο από το πρώτο ευρώ και δεν επιβαρύνει με έξοδα τους καταθετικούς λογαριασμούς.