Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2003 13:08

Κ. Σημίτης: Δεν χρειάζονται έκτακτα μέτρα για την οικονομία

Μπορούμε να ελέγξουμε τις συνέπειες του πολέμου δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανοίγοντας τις εργασίες της πανελλήνιας συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για τις ΜΜΕ, ενώ επανέλαβε ότι δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή έκτακτα μέτρα για την ελληνική οικονομία.

Μέχρι στιγμής, είπε ο Πρωθυπουργός, υπάρχει ομαλή εξέλιξη στην αγορά υπάρχει ψυχραιμία και η οποία πρέπει να διατηρηθεί. Αν ακολουθηθεί με συνέπεια η πολιτική για την ισχυρή οικονομία και ανάπτυξη τότε, σημείωσε ο πρωθυπουργός, και μετά το 2004 και 2006 θα έχουμε περισσότερες και όχι λιγότερες δυνατότητες για ανάπτυξη. Η ελληνική οικονομία δεν είναι απομονωμένη από τις διεθνείς εξελίξεις, τόνισε ο κ. Σημίτης υπογραμμίζοντας, ότι δεν θα παρασυρθούμε από την ύφεση που επικρατεί εγκαταλείποντας τους στόχους.

Η έως σήμερα πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία, ανέφερε ο Κώστας Σημίτης, δίνει τη δυνατότητα να μην καταφύγουμε σε έκτακτα μέτρα, τα οποία όπως είπε, θα άπλωναν κύμα αβεβαιότητας στους εργαζόμενους και τις παραγωγικές τάξεις.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε όσους ζητούν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την οικονομία λέγοντας ότι στόχος τους είναι η δημιουργία αναταραχής.

Οι εργασίες της συνδιάσκεψης συνεχίζονται με παρεμβάσεις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων επιχειρηματιών, ενώ αναμένονται και οι ομιλίες των Υπουργών οικονομίας, ανάπτυξης και εργασίας.