Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Απριλίου 2003 10:51

Τάσεις ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη καλύπτοντας μέρος των σημαντικών χθεσινών τους απωλειών.

Το κλίμα χαρακτηρίζεται ωστόσο ευάλωτο, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ παραμένει έντονη, ενώ ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν τα αποθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) η ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας στο μεταποιητικό τομέα της ευρωζώνης κατά το Μάρτιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης υποχώρησε τον περασμένο μήνα κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων, το οποίο αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην ανάπτυξη και τη συρρίκνωση.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.629 μονάδες αυξημένος κατά 0,45%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.649 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,20% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.455,04 με κέρδη 1,29%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον κλάδο των ασφαλειών, τον αρνητικό πρωταγωνιστή των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η μετοχική τιμή της βρετανικής Aviva ενισχύεται σε ποσοστό 3,34%.

Εξαίρεση αποτελεί η μετοχή του γαλλικού ομίλου αντασφαλειών Scor, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ζημίες του στο σύνολο της περυσινής χρήσης διευρύνθηκαν στα 455 εκατ. ευρώ.