Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 12:02

Νέο σημαντικό κοίτασμα βρήκε η Νoble στο Ισραήλ

Σε νέο σημαντικό κοίτασμα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης το γεωτρύπανο της πλατφόρμας Ensco 5006 στο κοίτασμα «Karish 1» του Ισραήλ,  τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν κατά 47% στην  Noble Energy και από 26,5% στις ισραηλινές Delek και Anver.

Σε νέο σημαντικό κοίτασμα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης το γεωτρύπανο της πλατφόρμας Ensco 5006 στο κοίτασμα «Karish 1» του Ισραήλ, τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν κατά 47% στην  Noble Energy και από 26,5% στις ισραηλινές Delek και Anver.

Όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος», ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας δήλωσε αρχικά ότι έχει διαπιστωθεί «σημαντικό κοίτασμα», ωστόσο σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Ισραήλ χθες το απόγευμα, η Delek μιλά για «ενδείξεις πετρελαίου». Σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο», η αναφορά σε «πετρέλαιο» έχει τεχνικό χαρακτήρα και γίνεται λόγος για φυσικό αέριο. 

 Το νέο σημαντικό - σύμφωνα με τις ανακοινώσεις - κοίτασμα βρίσκεται σε απόσταση 40 ν. μιλίων από τις ακτές της Χάιφα και 30 ν. μιλίων από τα όρια της κυπριακής ΑΟΖ και των τεμαχίων  9 και 12.