Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2003 17:59

ΑΕΓΕΚ: Aγορά ιδίων μετοχών

Η σημερινή συνέλευση της ΑΕΓΕΚ ενέκρινε την αγορά ιδίων κοινών μετοχών της εταιρείας μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΑΕ, προς στήριξη της τιμής της μετοχής, μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου των κοινών μετοχών της, δηλαδή μέχρι 7.987.500 μετοχές, με τιμές: κατώτατη 0,5 ευρώ και ανώτατη 5 ευρώ.

Οι αγορές αυτές θα διενεργηθούν εντός χρονικού διαστήματος δώδεκα μηνών από την απόφαση της γενικής συνέλευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 Κ.Ν., 2190/1920 όπως ισχύει. Οι μετοχές αυτές δύνανται, σύμφωνα με το νόμο, είτε να πωληθούν μέσω του Χ.Α. εντός τριετίας από την ημερομηνία αποκτήσεώς τους, είτε να διανεμηθούν εν όλο ή εν μέρει στους απασχολούμενους στην εταιρία, άλλως να ακυρωθούν.

Εκρίθηκε επίσης η αγορά εκ μέρους της εταιρείας ιδίων προνομιούχων μετοχών αυτής μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΑΕ, προς στήριξη της τιμής της μετοχής, μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου των προνομιούχων μετοχών της, δηλαδή μέχρι 319.500 μετοχές, με τιμές: κατώτατη 0,5 ευρώ και ανώτατη 5 ευρώ. Οι αγορές αυτές θα διενεργηθούν εντός χρονικού διαστήματος δώδεκα μηνών από την απόφαση της γενικής συνέλευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16, Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει.

Οι μετοχές αυτές δύνανται, σύμφωνα με το νόμο, είτε να πωληθούν μέσω του Χ.Α. εντός τριετίας από την ημερομηνία αποκτήσεώς τους, είτε να διανεμηθούν εν όλο ή εν μέρει στους απασχολούμενους στην εταιρεία, άλλως να ακυρωθούν.