Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Απριλίου 2003 14:54

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Στις πληροφορίες ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινών αεροπορικών βομβαρδισμών αποδίδουν ξένοι αναλυτές την ανάκαμψη που παρατηρείται αυτή την ώρα στις διεθνείς αγορές.

Όπως μετέδωσε το NBC News επικαλούμενο «πολύ καλά πληροφορημένη πηγή», ο Σαντάμ Χουσεΐν και δύο του γιοι είναι πολύ πιθανό να έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των χθεσινών σφοδρών βομβαρδισμών σε συνοικία της Βαγδάτης.

«Οι φήμες για το θάνατο του Σαντάμ Χουσεΐν δίνουν ώθηση στις αγορές. Κάθε βήμα προς το τέλος του πολέμου είναι θετικό για τα χρηματιστήρια», δήλωσε στο Bloomberg χρηματιστής της Carr Futures Inc. στο Λονδίνο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε πάντως από το Μπέλφαστ ότι δεν γνωρίζει τίποτε νεώτερο για την τύχη του Χουσεΐν.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.900 μονάδες μειωμένος κατά 0,90%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.933,62 μονάδες καταγράφοντας οριακές απώλειες της τάξεως του 0,09% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.803,74 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 0,19%.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών οι απώλειες των παραπάνω δεικτών ξεπερνούσαν το 1%.