Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 10:08

DaimlerChrysler : Ενθαρρυντικά τα κέρδη του α' τριμήνου

«Ενθαρρυντικά» ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για την πέμπτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, DaimlerChrysler και επανέλαβε ότι τα κέρδη της θα πρέπει να αυξηθούν φέτος, καθώς το τμήμα της Chrysler στις ΗΠΑ, διευρύνει τη μείωση του κόστους του.

Η εταιρεία εκτιμά, ότι, θα υπερβεί τα λειτουργικά κέρδη του προηγούμενου έτους, τα οποία είχαν ανέλθει σε 5,8 δισ. ευρώ (6,23 δολ.), όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση, στην οποία επαναλαμβάνεται ότι η διοίκηση θα επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει.

Η κατασκευάστρια του Mercedes E-Class και του Jeep Grand Cherokee, προβλέπει αύξηση των εσόδων της, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας της και την προώθηση στην αγορά των νέων μοντέλων της, όπως του στέϊσον βάγκον, Chrysler Pacifica και των σπορ αυτοκινήτων, Crossfire. Οι πωλήσεις της εκτιμάται, ότι, θα σημειώσουν ελαφρά διαφοροποίηση, εξ αιτίας της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

«Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο των κερδών που έχουμε θέσει για το 2003», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Juergen Schrempp, σε γραπτή του δήλωση, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο πόλεμος το Ιράκ θα τελειώσει σύντομα.

Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, υποχώρησαν κατά 6,2% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, οδηγώντας τις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων σε μείωση της τάξης του 12%.