Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 14:17

Εργο για το ΙΚΑ ανέλαβε η Vodafone

Την υλοποίηση του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ιδεατού τηλεπικοινωνιακού ιδιωτικού δικτύου φωνής, δεδομένων και εικόνας (ΙP-VPN) ανέθεσε το ΙΚΑ στη Vodafone μετά από σχετικό διαγωνισμό.

To νέο δίκτυο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, θα βασιστεί στην υποδομή ενός υπάρχοντος δημοσίου δικτύου, διατηρώντας παράλληλα αυστηρά τα επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας ενός ιδιωτικού δικτύου.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο του Δημοσίου στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, ύψους περίπου 6,5 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) για υλοποίηση και παροχή υπηρεσιών για τρία χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης από την πλευρά του οργανισμού για δύο επιπλέον χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει το λεπτομερή σχεδιασμό και υλοποίηση από τη Vodafone, τηλεπικοινωνιακού δικτύου που θα ενοποιεί 425 οργανωτικές μονάδες και γραφεία του οργανισμού και θα διευκολύνει, σε πλήρη ολοκλήρωση, σε συνδυασμό τόσο με την υπάρχουσα όσο και με την υπό διαμόρφωση μηχανογραφική υποδομή του οργανισμού, την αποτελεσματική και ασφαλή μεταφορά δεδομένων καθώς και παροχή υπηρεσιών φωνής και εικόνας.

Η αναπτυσσόμενη τηλεπικοινωνιακή υποδομή που σχεδιάζει η Vodafone για λογαριασμό του ΙΚΑ θα διευκολύνει, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, την ταχύτερη, διευρυμένη, ολοκληρωμένη και με απόλυτη ασφάλεια, επικοινωνία δεδομένων σε ηλεκτρονική μορφή. Με αυτό τον τρόπο θα ξεπεραστούν τα έως σήμερα προβλήματα ως προς τη διαδικασία μεταβίβασης πληροφοριών μέσω χειρόγραφων εντύπων. Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, των οργανισμών και των επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με το ΙΚΑ.