Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 19:09

Μικρή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ αποδείχθηκε η ανάκαμψη που σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές νωρίς το απόγευμα και η οποία αποδόθηκε στη διάχυτη εντύπωση ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έχει σχεδόν τελειώσει.

Ο ενθουσιασμός από τις εικόνες με τα αμερικανικά στρατεύματα να περιφέρονται στο κέντρο της Βαγδάτης γρήγορα μετριάστηκε δίνοντας τη θέση του στον προβληματισμό για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας στο μεταπολεμικό περιβάλλον.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω την αρχική του εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ τα περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν αποθαρρυντικά.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 3.861,4 μονάδες μειωμένος κατά 0,19%, στο Αμστερνταμ ο δείκτης AEX στις 278,11 μονάδες με απώλειες 0,49% και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.888 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,19%.

Στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, σχεδόν δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 0,32% έχοντας φθάσει τις 2.776 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της γαλλικής εταιρείας catering Sodexho Alliance, η οποία ανακοίνωσε σήμερα μείωση των πωλήσεών μεγαλύτερη από τις προβλέψεις για το πρώτο εξάμηνο. Η μετοχική της τιμή υποχώρησε κατά 6,1%.