Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2003 14:27

OTE: 24 ώρες το 24ώρο στο Internet με ADSL

Με στόχο την παροχή γρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (fast Internet) ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τις τιμές και τα πακέτα που θα προσφέρει για ADSL σε εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, σε παρόχους Internet (ISPs) και τελικούς χρήστες.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, κύριο χαρακτηριστικό της τεχνολογίας ADSL είναι ότι, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες τηλεφωνικές γραμμές / συνδέσεις, δίνει τη δυνατότητα διαρκούς πρόσβασης στο Internet, δηλ. ο τελικός χρήστης δεν χρεώνεται για τον χρόνο παραμονής του στο Internet. Επομένως, μπορεί να «βρίσκεται» συνέχεια μέσα στο Διαδίκτυο, 24ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, πληρώνοντας μόνο μηνιαίο τέλος.

Παράλληλα, προσφέρει υψηλές ταχύτητες για λήψη και μεταβίβαση δεδομένων π.χ. video, εικόνας και γραφικών, ενώ ο τελικός χρήστης μπορεί ταυτόχρονα να μιλάει στο τηλέφωνο ή να στέλνει φαξ χρησιμοποιώντας την τηλεφωνική του γραμμή (απλή ή ISDN).

Το τέλος ενεργοποίησης αφορά στη δυνατότητα απόκτησης ADSL, ενώ το τέλος εγκατάστασης αφορά στην τοποθέτηση του απαραίτητου τερματικού εξοπλισμού (modem και διαιρέτη ή φίλτρο), τον οποίο οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν από τον ΟΤΕ. Και τα δύο παραπάνω τέλη καταβάλλονται εφάπαξ.

Η πρόσβαση στο Internet απαιτεί συνδρομή σε κάποιον πάροχο (ISP). Συνεπώς, η διάθεση σε τελικούς χρήστες από τον ΟΤΕ θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με τη διάθεση ADSL από τους παρόχους Internet. Επιπλέον, για τους 3 πρώτους μήνες από την έναρξη της εμπορικής διάθεσης (δοκιμαστική περίοδος), ο ΟΤΕ θα παρέχει στους τελικούς χρήστες 50% έκπτωση στα αντίστοιχα μηνιαία τέλη.

Πρόθεση του ΟΤΕ είναι να δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης πανελλαδικά, καλύπτοντας σταδιακά τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά κ.α.).

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΟΤΕ, είναι η πρώτη φορά στο ελληνικό, πλήρως απελευθερωμένο τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον που υλοποιείται ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, το οποίο απαιτεί το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων μερών (ΟΤΕ, εναλλακτικοί φορείς σταθερής τηλεφωνίας, πάροχοι Internet) προκειμένου ο τελικός χρήστης να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ADSL.

Η διάθεση θα γίνεται τόσο από τα σημεία πώλησης του ΟΤΕ (134, www.oteshop.gr , Δίκτυο Καταστημάτων ΟΤΕ) όσο και από τα συνεργαζόμενα δίκτυα (ΓΕΡΜΑΝΟΣ, SigmaNet). Για τη διευκόλυνση των πελατών του ΟΤΕ θα είναι σύντομα διαθέσιμη ειδική εφαρμογή (μηχανή αναζήτησης) στο www.oteshop.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα ADSL στην περιοχή τους καθώς και για τον ειδικό τερματικό εξοπλισμό που απαιτείται.