Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2003 18:14

Σιδενόρ: Παρουσίαση σε θεσμικούς

Η ενίσχυση της θέσης της Σιδενόρ, μέλους του Ομίλου Βιοχάλκο, στην ελληνική αγορά και η ισχυρότερη παρουσία της στα Βαλκάνια, περιλαμβάνονται στους βασικούς στρατηγικούς άξονες της διοίκησης για τη τρέχουσα χρήση.

Επίσης στους στόχους της διοίκησης περιλαμβάνονται η βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και η αύξηση των εξαγωγών προς τη Μέση Ανατολή και η ανάπτυξη συνεργιών με τη βουλγαρική Stomana Industry.

Σε ειδική παρουσίαση στον Σύνδεσμο Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) η διοίκηση της Σιδενόρ τόνισε ότι, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, η εταιρεία πέτυχε σημαντική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών κατά το 2002. Οι επενδύσεις έφτασαν τα 41,1 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, η εταιρεία κάλυψε το 40% του συνόλου της αγοράς στο σίδηρο - μπετόν, το 25% στα προϊόντα σωληνουργίας, το 40% στο δομικό πλέγμα, το 60% στο μορφοσίδηρο και τα προϊόντα συρματουργίας. Στη συνολική ευρωπαϊκή αγορά προϊόντων σιδήρου η Σιδενόρ πέτυχε μερίδιο 1%, ποσοστό που φτάνει το 6% στο σίδηρο μπετόν.

Η Σιδενόρ διαθέτει τέσσερα βιομηχανικά συγκροτήματα στη Θεσσαλονίκη (Σιδενόρ), στον Αλμυρό (Sovel), στο Κιλκίς (Eρλικον) και στο Πέρνικ Βουλγαρίας (Stomana Industry).