Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι νοτιο-κορεατικές μετοχές, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας αποφεύχθηκε. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και των μεγαλύτερων εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Kospi, σημείωναν κέρδη.

Ο δείκτης Kospi, κέρδιζε ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στις 599,97 μονάδες, στις 10:22' π.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα.

«Εάν αναλογιστεί κανείς όλες τις καλές ειδήσεις των τελευταίων ημερών, μπορεί να πει, ότι, η αγορά έχει προοπτικές για περαιτέρω άνοδο», ανέφερε ο Chung Doo Sun, ο οποίος αγόρασε μετοχές της Samsung Electronics για το χαρτοφυλάκιό του, ύψους 204 εκατ. δολ., με την CJ Investment Trust Management Co., στη Σεούλ.

Αλλού στην Ασία, στην Ιαπωνία οι δείκτες κινούντο πτωτικά, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας, όπως της Matsushita Electric Industrial Co.

Οι μετοχές των ασιατικών αεροπορικών εταιρειών, όπως της Singapore Airlines Ltd. και της Cathay Pacific Airways Ltd. υποχώρησαν επικίνδυνα. Η Singapore μείωσε τις πτήσεις της για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, περιορίζοντας τη δυναμικότητά της κατά 1/5, τη στιγμή που εσωτερική έκθεση της Cathay, ανέφερε, ότι, η εξάπλωση της θανατηφόρου νόσου της άτυπης πνευμονίας, ενδέχεται να κρατήσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη.

Οι αγορές στην Ταϊλάνδη και την Ινδία είναι κλειστές, λόγω εθνικής εορτής.