Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 11:43

Όμιλος Αttica: Απεβίωσε ο Πέτρος Βέττας

Έφυγε από τη ζωή το προηγούμενο Σάββατο ο Πέτρος Βέττας, πρόεδρος του Ομίλου Attica, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Έφυγε από τη ζωή το προηγούμενο Σάββατο ο Πέτρος Βέττας, πρόεδρος του Ομίλου Attica, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνήλθε εκτάκτως και, αφού εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να κατατεθούν χρήματα αντί στεφάνων στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας του, και να παραμείνουν κλειστά τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας κατά την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.

Αποφάσισε επίσης τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του εκλιπόντος για προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό φοιτητή σε μαθησιακό πεδίο σχετικό με τη Ναυτιλία.

Ποιος ήταν ο Πέτρος Βέττας

Ο Πέτρος Βέττας, ακέραιος άνθρωπος και αγωνιστής, συνέβαλε τα τελευταία έξι χρόνια σημαντικά στην αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών μας υπηρεσιών. Σημαντικός παράγοντας της ναυτιλίας, άνθρωπος με αρχές στην επιχειρηματική του διαδρομή, βασίστηκε στο ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως στους Έλληνες ναυτικούς, τους οποίους τιμούσε σε κάθε του βήμα και δεν κουράζονταν να τους χαρακτηρίζει ως το σημαντικότερο παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής ναυτιλίας.

Ήταν στήριγμα όχι μόνο για την εταιρεία μας, αλλά για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, για τους ναυτικούς μας και τις οικογένειές μας, δήλωσε ο στενός του συνεργάτης στην Attica Group, Μιχάλης Σακέλλης. Η εξόδιος ακολουθία έγινε χθες στις 4.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης, ενώ η κηδεία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον Πόρο σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Πέτρος Βέττας σπούδασε ναυτιλιακά στο Λονδίνο και εργάστηκε για εννέα χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση Hector Shipping Company S.A. Στη συνέχεια ίδρυσε την Bariba Corporation, στην οποία ήταν πρόεδρος. Διετέλεσε και μέλος του δ.σ. της εταιρείας Capes Investment Corporation.

Από τον Οκτώβριο του 2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Attica Group, θέση από την οποία αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2012, διατηρώντας ωστόσο τη θέση του προέδρου στην εταιρεία μέχρι το τέλος.