Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003 14:46

Στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών επεκτείνεται η Informer

Καταρχήν συμφωνία για την απόκτηση του 51% των μετοχών του εθνικού κέντρου επεξεργασίας πιστωτικών καρτών (NPK) της FYROM υπέγραψε η Airwave Enterprises Ltd, εταιρεία στην οποία η Informer συμμετέχει με 81%.

Το ΝΡΚ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, έχει ως μετόχους την κυβέρνηση της Δημοκρατίας σε ποσοστό περίπου 25%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό κατέχουν κατά πλειοψηφία τράπεζες.

Το ΝΡΚ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Informer, διαθέτει πλήρη εξοπλισμό hardware, software και λοιπών υποδομών, κατάλληλο για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για πολύ μεγάλους όγκους πιστωτικών καρτών. Ο εξοπλισμός αυτός είναι σύμφωνος με τις τελευταίες προδιαγραφές της Visa και της Mastercard.

Διαθέτει επίσης ίδιο δίκτυο ΑΤΜ, συμφωνίες συνεργασίας με 18 τράπεζες, καθώς και το προνόμιο έκδοσης και επεξεργασίας της κάρτας Prima, η οποία επιβάλλεται από την κυβέρνηση για τους λογαριασμούς μισθοδοσίας όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατά τη φάση των σχετικών ελέγχων, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, θα διερευνηθεί σχολαστικά το business plan του NPK, η οικονομική του κατάσταση και οι προϋποθέσεις επιτυχούς και κερδοφόρου ανάπτυξής της.

Η Airwave έχει αποκλειστικό δικαίωμα για την απόκτηση της συγκεκριμένης συμμετοχής μέχρι να περατωθούν οι σχετικοί έλεγχοι. Εφόσον το αποτέλεσμα των ελέγχων είναι θετικό, η Airwave θα προχωρήσει στην απόκτηση της συγκεκριμένης συμμετοχής.

Η είσοδος του ομίλου Informer στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, σύμφωνα με τη διοίκησή του, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, η διοίκηση θεωρεί την κίνηση αυτή ως μια πρωτοβουλία ανάλογης σημασίας προς αυτήν της εισόδου της Informer πριν από λίγα χρόνια στον τομέα των τραπεζικών πακέτων λογισμικού.