Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Απριλίου 2003 16:34

Μικρή άνοδος στη Σοφοκλέους

ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την αποκόμιση πρόσφατων κερδών εκδηλώθηκαν κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους με αποτέλεσμα τα αρχικά κέρδη του γενικού δείκτη να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε η περιφέρεια, κυρίως οι μετοχές του ομίλου Λαναρά που πρωταγωνίστησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ τα «βαριά χαρτιά» επηρεάστηκαν σε μικρότερο βαθμό.

Αναλυτικότερα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε τελικά με άνοδο 0,31%, στις 1.629,04 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τις 1.646,9 μονάδες.

Αντιθέτως, πτώση σημείωσε η πλειονότητα των μετοχών. Συγκεκριμένα, 157 σημείωσαν άνοδο (5 limit up), 167 υποχώρησαν και επτά παρέμειναν αμετάβλητες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 151 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 1,96 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε και σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος ο γενικός δείκτης. Η Citigroup Smith Barney αναβάθμισε την επενδυτική της κατάταξη για τον ΟΤΕ σε «πορεία ανάλογη με την αγορά, μεσαίου κινδύνου». Η προηγούμενη επενδυτική της κατάταξη για τον ΟΤΕ ήταν «χαμηλότερη από τη μέση απόδοση της αγοράς, μεσαίου κινδύνου».

Η αλλαγή έγινε, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, καθώς η διοίκηση του οργανισμού διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να καταστήσει κερδοφόρες τις δραστηριότητες στη Ρουμανία χωρίς να δαπανήσει πολλά χρήματα. Η Smith Barney διατήρησε επίσης σταθερό το στόχο της για τη μετοχή του OTE στα 10,5 ευρώ.

Η μετοχική τιμή του Οργανισμού ενισχύθηκε σήμερα κατά 3,68% σημειώνοντας παράλληλα τον υψηλότερο τζίρο (17,4 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τα σημαντικότερα κέρδη (1,73%) κατέγραψε ο ασφαλιστικός, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (2,74%) ο δείκτης χονδρικού εμπορίου. Ο κλωστοϋφαντουργικός υποχώρησε κατά 2,30%.