Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 09:59

Μικρή άνοδος στο Τόκιο

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισαν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο. Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 40,66 μονάδες ή 0,52% και διαμορφώθηκε στις 7.879,49 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τις 7.934,69 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 788,96 μονάδες οριακά ενισχυμένος κατά 0,09%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των αμερικανικών Intel και Microsoft. Η μετοχική τιμή της Tokyo Electron, της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού για ημιαγωγούς στην Ιαπωνία, ενισχύθηκε κατά 6,18%. Ο τίτλος της ομοειδούς εταιρείας Advantest σημείωσε άνοδο κατά 4,64%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών εν μέσω έντονων ανησυχιών για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών του κλάδου. Η μετοχή της Toyota, της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, υποχώρησε κατά 1,17%, ενώ εκείνη της Mazda έκλεισε με απώλειες 4,03%.

Η αμερικανική General Motors ανακοίνωσε χθες ότι ενδεχομένως να μην εκπληρώσει τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει για το σύνολο του τρέχοντος έτους εξαιτίας των αβέβαιων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς αγορές.