Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 10:16

Ενδιαφέρον για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης

ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ενδιαφέροντος, από ξενοδοχειακούς ομίλους, για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, επιβεβαίωσε με σημερινή της επιστολή προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Στην επιστολή, αναφέρεται, πως σε περίπτωση, που το ενδιαφέρον αποδειχθεί σοβαρό και σταθερό, η Εθνική Τράπεζα θα προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό. Η ανακοίνωση της Εθνικής έχει ως εξής:

«Η Εθνική Τράπεζα έχει από καιρό ανακοινώσει τη στρατηγική της απόφαση να εκποιήσει τη συμμετοχή της σε επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στο χρηματοοικονομικό τομέα. Την απόφασή της αυτή η Εθνική Τράπεζα την υλοποιεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια μόλις συντρέξουν ευνοϊκές για το σκοπό αυτό συνθήκες και είναι δυνατόν η Τράπεζα να επιτύχει το τίμημα, το οποίο θεωρεί συμφέρον.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ενδιαφέρον από το εξωτερικό έχει εκδηλωθεί. Αν η Τράπεζα πεισθεί ότι υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον και δυνατότητα καταβολής συμφέροντος τιμήματος τότε θα προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό και η πώληση θα γίνει με πλήρη διαφάνεια τηρώντας την ισχύουσα νομοθεσία.»