Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 14:12

Ιταλία: Πτώση 3,8% στη βιομηχανική παραγωγή

Kατά 3,8% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία σε ετήσια βάση τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής Istat, το οποίο υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την δέκατη όγδοη συναπτή αρνητική επίδοση.

Κατά 3,8% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία σε ετήσια βάση τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής Istat, το οποίο υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την δέκατη όγδοη συναπτή αρνητική επίδοση.

Η σημαντικότερη μείωση, της τάξεως του 16,6%, σημειώθηκε στον κλάδο των αυτοκινήτων, ενώ ο τομέας της ενέργειας παρουσιάζει κάμψη 8,9%.

Αύξηση της παραγωγής, αντιθέτως, σημειώθηκε στα τρόφιμα, κατά 3,5%, και στα ηλεκτρονικά είδη κατά 3,1%.

«Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση με στελέχη που να επιδείξουν καλή θέληση και να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση είναι πράγματι δραματική», δήλωσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας Confindustria, Τζόρτζιο Σκουίντσι.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουίντσι «ο ωφέλιμος χρόνος που έχει στη διάθεσή της η χώρα έχει λήξει, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια». «Αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Confindustria «η Ιταλία κινδυνεύει να μην επωφεληθεί της οικονομικής ανάκαμψης που αναμένεται να ξεκινήσει, στην Ευρώπη, κατά το δεύτερο ήμισυ του 2013».

Πηγή: ΑΜΠΕ