Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 12:04

Infineon Technologies : Zημίες 328 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο

Ζημίες, για όγδοο τρίμηνο, εμφάνισε η υπ' αριθμόν δύο εταιρεία ημιαγωγών της Ευρώπης, η γερμανική Infineon Technologies.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι καθαρές της ζημίες το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, ήταν μεγαλύτερες από τις εκτιμήσεις της αγοράς, φθάνοντας τα 328 εκατ. ευρώ.

Οι ζημίες της Infineon στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2002 ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2002, ανήλθαν σε 108 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διευκρίνισε, ότι, στα αποτελέσματα βάρυναν έκτακτα αποτελέσματα, και ότι εξαιρουμένων αυτών, οι καθαρές ζημίες ανέρχονται σε 171 εκατ. ευρώ. Οι ζημίες προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 223 εκατ. ευρώ, λόγω εκτάκτων αποτελεσμάτων ύψους 82 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο φθάνοντας το 1,48 δισ. ευρώ και ήταν υψηλότερες των προβλέψεων.

Τα αποτελέσματα της Infineon, ανακοινώθηκαν λίγο μετά την ανακοίνωση της Samsung Electronics, για μείωση της κερδοφορίας της το τρίμηνο.

Ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, έχει θέσει ως στόχο, την επαναφορά της Infineon στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του έτους, μετά από συνολικές ζημίες ύψους 2,3 δισ. ευρώ στα οκτώ τελευταία τρίμηνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg News, η εταιρεία δεν κατάφερε να μειώσει το κόστος παραγωγής των chip DDR, ώστε να αντιμετωπίσει τη μείωση των τιμών.