Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 13:08

Συνεχίζεται η πτώση στην αγορά της Φρανκφούρτης

ΠΤΩΤΙΚΑ εξακολουθεί να κινείται ο δείκτης Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων στους κλάδους υψηλής τεχνολογίας και ασφαλειών.

Στις 12:58 (ώρα Ελλάδος), ο παραπάνω δείκτης κατέγραφε απώλειες της τάξεως του 0,80% έχοντας διαμορφωθεί στις 2.876,63 μονάδες. Νωρίτερα, υποχώρησε μέχρι τις 2850,47 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Ισχυρές πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται ο τίτλος της Infineon Technologies. Η γερμανική εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε ζημία ύψους 328 εκατομμυρίων ευρώ έναντι ζημίας 140 εκατομμυρίων ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για το όγδοο κατά σειρά ζημιογόνο τρίμηνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν ωστόσο κατά 13% ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Η μετοχική της τιμή υποχωρεί κατά 2,79%. Ανάλογη πτώση σημειώνει και η μετοχή του ασφαλιστικού ομίλου Allianz.

Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον στρέφεται στη μετοχή της Deutsche Telekom, η τιμή της οποίας ενισχύεται κατά 1,56%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν το Μάρτιο κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 1,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2002. Η άνοδος αυτή ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.