Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Απριλίου 2003 14:37

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΜΕ ΑΝΟΔΟ εκτιμάται ότι θα ανοίξουν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς η ανακοίνωση θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων διατηρεί ζωηρό το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η αμερικανική DuPont, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χημικών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2003 τα καθαρά της κέρδη έφθασαν τα 535 εκατομμύρια δολάρια ή 53 σεντς ανά μετοχή, ενώ στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα είχε εμφανίσει ζημίες ύψους 2,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,46 δολαρίων ανά μετοχή.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανακοινωθούν επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εταιρειών Dynegy, του ομίλου ΜΜΕ McGraw-Hill, της βιομηχανίας αμυντικών συστημάτων Northrop Grumman, καθώς και της πετρελαϊκής Halliburton επικεφαλής της οποίας υπήρξε στο παρελθόν ο σημερινός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι.

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη που θα ανακοινωθούν στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ο σχετικός δείκτης του ινστιτούτου Conference Board αυξήθηκε τον Απρίλιο στις 70,5 μονάδες από 62,5 μονάδες το Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά ενισχύθηκαν κατά 1,99% και 1,93% αντιστοίχως μετά από τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Mc Donald's και Procter & Gamble http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/04/29/521476.htm .